woensdag 9 januari 2008

Wat schrijft de krant over uitroepen de Stadsprins van de Tempeleers?

'Groete Oonbekinde' heet Prins Richard I


Op een afgeladen Markt in Maastricht is zondagmiddag de nieuwe stadsprins van Groet Mestreech uitgeroepen. Prins Richard I - werkelijke naam Richard Jongen - is 41 jaar. In het dagelijks leven is hij general manager bij staalbedrijf Corus International Benelux.
Maastricht Een bij tijd en wijle warm winterzonnetje heeft zich trots verheven boven de Markt in Maastricht. Het is nog nét geen half drie, maar het plein voor het oude stadhuis -vorig jaar grotendeels nieuw opgeleverd- kleurt al langzaam zwart.

De zonnestralen op de ontelbare gezichten zijn uitermate goed voor de stemming, zo blijkt. De vrolijke dames van het zangduo X-Elle hebben geen enkele moeite het volk van Maastricht aan het sjoenkelen te krijgen. Dao kump Maria, het nieuwe Maastrichtse vastelaovendsleedsje, gaat er bij de veelal prachtig uitgedoste feestvierders in als koek. Of beter gezegd: als Reube, Friet en Beer, het carnavalsliedje van vorig jaar, waarmee scheidend carnavalsprins Roland I voor de allerlaatste keer lof krijgt toegezwaaid.

Ook de in warme winterjassen gehulde Tempeleers zijn dik tevreden met het mooie weer. "Ze zeggen wel eens: 'Onze Lieve Heer is geboren en getogen in Maastricht', maar als je nu naar boven kijkt, zou je het nog bijna gaan geloven ook", lacht perschef Frits Jongen van de Maastrichtse Vastelaovends-organisatie die elk jaar zorgdraagt voor het uitroepen van de nieuwe prins.

Het uitgebreide artikel in de Limburger online

Geen opmerkingen: