maandag 18 februari 2008

Mötske aof veur Gerd Leers, burgemeister vaan Mestreech

Maastricht, 17 februari 2007

Mötske aof veur Gerd Leers, burgemeister vaan Mestreech

Waarom? Hij pakt niet alleen de koffieshops aan maar heeft ook het lef om én de Gemeente én de horeca én de carnavalsverenigingen in Maastricht te wijzen op hun verantwoordelijkheden en de noodzaak tot samenwerken.

In de Ster nr.181 laat Leers weten: “carnaval is een feest van lol en plezier en dat moet het ook blijven., maar ook daar zijn regels aan gebonden”.
Hij pakt de kern van de zaak door juist hele inside knelpunten aan te geven:
- Maastricht is na carnaval een glasparadijs, pech als je een huisdier of spelende (en ook wel eens vallende) kinderen hebt. Overigens mijn complimenten voor het perfect functioneren van de Stadsreiniging, voor deze mensen ook petje af hoor!;
- Zate hermeniekes die weggespoeld worden door de mechanische muziek, al jaren een zeer grote bron van ergernis bij het Zate hermeniekes volk, bekend probleem bij de Tempeleers en Keemeleers (met hun mega geluidswagen) en waarschijnlijk ook nog eens de doodsteek voor deze vorm van creatief muziek maken.

Dat er regels nodig zijn blijkt uit een gesprek met een inwoner van het centrum: “toen ik om half zes s’ochtends de politie belde omdat de dubbele beglazing in mijn appartement aan het trillen was als gevolg van de meta harde muziek uit een meta-bar, kreeg ik als antwoord dat het carnaval is en dat je dit dan in de binnenstad kunt verwachten!”. Ook de politie heeft duidelijke sturing nodig om de grenzen nog te kunnen bevatten!

Vollek van Mestreech: eindelijk iemand die luistert naar ons. Laten we proberen een goede objectieve discussie te voeren om een fatsoenlijke en propere vastelaovend in Mestreech in de toekomst te behouden!
Motto: carnaval is een feest van lol en plezier.

Wg.
Ruud