woensdag 19 december 2007

Het (winkel) centrum van Maasrricht, Maastricht dat gun je jezelf?

Loop ik vanochtend met de hond te wandelen tussen de kramen van de Maastrichtse Kerstmarkt aan het Vrijthof komt een ouder echtpaar naar mij toegelopen en ze vragen: "Kunt u ons de weg naar het winkelcentrum wijzen?"

Mijn antwoord gaat onbewust de verkeerde richting uit: "u loopt terug naar de Grote Staat waar allerlei grotere winkels zijn gelegen. In de diverse zijstraten vind u allerlei kleinere winkels, alles kort bijmekaar. Dat is het Mestreechs winkelcentrum".

Een blik krijg ik toegeworpen, uitstaling van een en al onvrede. Daar komen deze mensen immers net vandaan, en dat is niet waar ze naar op zoek zijn.

Ik had een helder ogenblik en vervolgde mijn verhaal, hun blikken negerend: "Als u de Grote Staat nu helemaal doorloopt ziet u op het einde het torentje van het Dinghuis met daar onderin gelegen het Maastrichts VVV kantoor. Als u daar linksaf slaat en helemaal rechtdoor loopt, de Maastrichtse Markt links laten liggen, komt u een groot winkelcentrum genaamd het Mosa Forum.

"Dat is het antwoord op onze vraag" antwoord de man. "Dank u wel!"


Volgende keer kan ik deze mensen ook even vanuit de Grote Staat komende vanaf de Vrijthof de 2e links sturen, kunnen ze dan vanuit de Spilstraat naar het geheel vernieuwde winkelcentrum "Entre Deux". De Entre Deux noemt zichzelf op hun website "Entre Deux, het stijlvolle winkelgebied in hartje Maastricht", waarschijnlijk ter onderscheiding van de andere Maastrichtse winkelcentra zoals Winkelcentrum Brusselse Poort, Winkelcentrum Malpertuis, Winkelcentrum Heer, Winkelcentrum Caberg, Winkelcentrum Pottenberg (Honger? Eet even een broodje bijBruudsje Sjiek Mestreech) winkelcentrum Roserije de Heeg enz.

Wikipedia en Maastricht