woensdag 14 november 2007

Inschrijven carnavalsoptochten Maastricht 3 en 4 februari 2008

Vanaf maandag 19 november 2007 tot en met 14 januari 2008 kan men weer inschrijven voor de Maastrichtse carnavalsoptochten.

Behalve 24 december (kerstavond) en 31 december (oudejaarsavond) kan men elke maandag van 19.15 tot 20.15 uur terecht in De Groete Sociëteit aon de Vriethof 36 Mestreech Telefoon 043-3253930.

De Optochkemissie vaan de Tempeleers kan dan tevens hulp en adviesen geven en de regels uitleggen.

Wie in aanmerking wil komen voor een platte wagen moet zich op een van de eerste twee inschrijfavonden melden met een goed carnavalesk ontwerp, de constructie en aankleding van de wagen.

dinsdag 13 november 2007

Docu Carneval in Mestreech

 docu Carneval in Mestreech in eigen beheer gemaakt op www.ppdocu.com
‘Carneval in Mestreech’ is van een andere orde dan de feesten in de rest van Nederland in februari. Met name de speciaal voor die gelegenheid geschreven liedjes onderscheiden zich van de doorsnee ‘krakers’.
Carnaval in Maastricht: Eén groot muziekfeest op straat!

Er wordt gezongen in Maastrichts dialect. Een levende traditie die van generatie op generatie wordt overgeleverd. Maar traditie verandert niet in een glijdende schaal.
Het is een moeizaam proces van actie en reactie, behoudzucht en vernieuwing.

Documentairemaakster Paula Rennings, getogen Mestreechse, gaat samen met etnomusicoloog Bart Vonk op zoek naar het mooiste liedje.
Ze treffen de oude generatie zoals de bejaarde Tempeleer, Willy Hageman, de liedjesschrijfster Annie Van Loo, en John Hoenen de oprichter van de allereerste ‘Zaate Herremenie’; allemaal vertegenwoordigers en beschermers van de traditie. Sambaband Segura! en de zangers van de groep Zoeper gaan als jonge honden de traditie te lijf met moderne opvattingen over stijl en tekst, maar met evenveel passie voor het feest en de muziek.

Door de confrontatie tussen de oude liedjesschrijvers en ontketende jonge honden aan te gaan wordt de spanning voelbaar. Kortom, waar houdt de traditie op? Hoe belangrijk is vernieuwing voor het voortbestaan van de carnavalsmuziek? Het zijn vragen die in deze documentaire worden gesteld tegen de achtergrond van het bonte, bruisende straatcarnaval van Maastricht.

Uiteindelijk geeft de Mestreechteneer de doorslag. Voor de camera barst iedereen in zingen uit bij de vraag: Wat is ‘t sjoenste leedsje?

Kijk op voor een eerste impressie op: www.ppdocu.com

Op deze website is de DVD ook te koop.

Feiten:
De documentaire is 53 min. Extra Bonus materiaal 80 min.
Het Bonus materiaal bestaat uit:
· ± 30 min extra sfeerbeelden en mensen die vertellen wat hun Sjoenste Leedsje is.
· 7 losse op zich zelf staande interviews van gemiddeld 7 min.
o Annie van Loo – O.a. over Vrouw Versjevee en het leedsje Sjannet.
o Willy Hageman – O.a. over waar moet een goed liedje aan voldoen?
o John Hoenen – O.a. over het hermeniekes concour.
o Leni Menten – O.a. over haar vader Thei Menten.
o Jan Janssen – O.a. over de humor en de geschiedenis van de Tempeleers
o Segura! Noël Thönissen – O.a. over Waarom zo zwart uitgedorst.
o Zoeper Remko en Odin - O.a. over wanneer begonnen en waarom.
Deze interviews worden tussen 11-11 en Vastelaovend 2008 uitgezonden door TV Maastricht.

Een documentaire van P&P regisseurs – Regie en Montage: Paula Rennings - Research en idee: Bart Vonk en Paula Rennings – Camera Maarten Schellekens – Geluid Pieter Vlamings.
Contact: info@ppregisseurs.nl of info@ppdocu.com 076-5439047 of 06-51858181
Verkoopprijs 19,90
Vanaf 3 november 2007 verkrijgbaar bij:
De Tribune – De Kiekoet – Selexyz dominicanen- VVV – ANWB – Mediamarkt – Musicplus – Primera Brusselsepoort – Enjoy your Life.